Annons

Insändare: En samling föredettingar och pensionärer som vill stoppa bygget

Signaturen En kronobergare i mängden skriver en insändare i respons till Växjö forums försök att starta en folkomröstning om Växjös framtida lasarett.
Insändare • Publicerad 29 maj 2023
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Så här ska ett nytt sjukhus i Räppese ut enligt Region Kronobergs planer.
Så här ska ett nytt sjukhus i Räppese ut enligt Region Kronobergs planer.Foto: Region Kronoberg

Det är beklämmande och skämmigt att se hur en samling vuxna människor som uppnått pensionsålder och bäst före datum fortsätter anse att man tillhör eliten av Växjö och anser sig veta bäst hur kommunen och regionen skall styras. Syftar på pensionärsföreningen Växjö Forum som nu vill dra igång en lokal folkomröstning om det redan beslutade bygget av ett nytt regionsjukhus. Ett regionsjukhus innebär att det berör hela regionen och inte bara Växjö stad. En samling föredettingar och pensionärer i Växjö anser sig nu veta bättre än våra folkvalda politiker och vill stoppa det planerade bygget.

Hur tror ni att vi övriga länsbor cirka 200 000 som bor utanför Växjö stad vill ha det?

”Vi måste leva i nuet och inse att Växjö med tillhörande kommuner växer och därtill måste vi kunna erbjuda samtliga vårdtagare bästa möjliga vård och våra vårdgivare bästa möjliga arbetsplats.”
Annons

Att bara ta sig in till befintligt sjukhus är besvärligt både vad gäller logistik och trafik. Parkeringsproblemen är stora både för personal och vårdsökande. Förmodar att även ambulanspersonal upplever trafiksituationen att ha ett ”mitt i smeten” placerat sjukhus upplevs som besvärligt.

Växjö Forum fokuserar på kostnader för att bygga nytt sjukhus. Visst kommer det att kosta på att bygga nytt sjukhus. Men det vore intressant att veta vilken kalkyl Växjö Forum har tagit fram för vad det kommer kosta att bygga om och anpassa det befintliga sjukhuset till framtida krav och behov. Och framför allt vad den sanitära olägenheten kommer innebära för personal och vårdtagare att verka i en byggarbetsplats under oöverskådlig tid. Vi måste leva i nuet och inse att Växjö med tillhörande kommuner växer och därtill måste vi kunna erbjuda samtliga vårdtagare bästa möjliga vård och våra vårdgivare bästa möjliga arbetsplats.

En kronobergare i mängden

Annons
Annons
Annons
Annons