Annons

Insändare: ”Fotbollsträning borde bli gratis för alla ungdomar”

Signaturen En som älskar fotboll önskar att fler barn och ungdomar skulle kunna finna gemenskapen som finns inom en fotbollsklubb.
Insändare • Publicerad 12 februari 2024
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Det är många ungdomar som vill börja med fotboll”, skriver insändarskribenten.  Genrebild: Barn på fotbollsträning.
”Det är många ungdomar som vill börja med fotboll”, skriver insändarskribenten. Genrebild: Barn på fotbollsträning.Foto: Ørn E. Borgen

Jag anser att fotbollsträning borde bli gratis för alla ungdomar. Själv är jag medlem i en fotbollsklubb och det kostar 800 kr per år. Jag tycker att det är mycket pengar att betala till en sport, och för många familjer kan det vara mycket pengar om man har flera barn som vill spela fotboll. Varför ska just fotboll vara gratis, tänker du? Jag tycker att fotboll borde bli gratis för att det är den näst populäraste sporten i världen, och att det är många ungdomar som vill börja med fotboll.

”Att vara med i en fotbollsklubb bidrar till en mer meningsfull fritid där ungdomar får träna och ingå i en gemenskap.”

För det första, om det skulle vara gratis att träna fotboll så skulle fler ungdomar börja ägna sig åt sporten. Jag tycker också att utrustningen som man behöver borde bli gratis för att kläder, fotbollsskor och benskydd kostar mycket pengar om man vill ha bra kvalitet.

Annons

För det andra är det bra att ungdomar rör på sig och man aktiverar sin kropp istället för att vara hemma och att ha tråkigt. Risken finns att ungdomar som inte har något att göra lättare kan hamna i kriminalitet och utanförskap, och att vara med i en fotbollsklubb bidrar till en mer meningsfull fritid där ungdomar får träna och ingå i en gemenskap.

Jag uppmanar därför er politiker att göra fotbollsträningen för ungdomar gratis för att ge ungdomarna en mer aktiv och meningsfull fritid.

En som älskar fotboll

Annons
Annons
Annons
Annons