Annons

Insändare: ”Höj inte åldersgränsen för A-traktorer”

13-åriga Alvin ser fram emot att ha sin egen A-traktor när han fyller 15 år och hoppas att åldersgränsen inte höjs.
Insändare • Publicerad 4 april 2024
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
En Volvo som byggts om till en A-traktor.
En Volvo som byggts om till en A-traktor.Foto: Tim Aro/SvD/TT

EU håller just nu på att prata om att höja åldersgränsen för A-traktorer från 15 till 16 år. Jag är 13 år och fyller snart 14 och har länge kollat på A-traktorer för att jag älskar bilar och har länge velat köpa en A-traktor och jag tycker inte att vi borde höja åldersgränsen för A-traktorer.

”Istället borde vi skärpa bötesbeloppen när ungdomar inte sköter sig i trafiken”

Jag bor på landet och om de höjer gränsen för A-traktor så kommer det att bli svårare för mig att komma till skolan och jag som går i skola utanför min hemkommun får det svårt eftersom kommunen jag bor i vill inte fixa skolskjuts utanför kommunen och därför är det viktigt att jag kan köra till skolan. Det går heller inga bussar från där jag bor eftersom att jag bor så långt ut i skogen.

Annons

Sen finns det alltid någon som tycker att vi borde höja gränsen för A-traktor men istället borde vi skärpa bötesbeloppen när ungdomar inte sköter sig i trafiken eller när de väsnas/stör i tätbefolkade områden.

Sammanfattningsvis tycker jag att man inte borde höja åldersgränsen från 15 till 16 år för A-traktor och jag hoppas verkligen att politikerna i Sverige tar kampen mot EU och gör ett undantag för Sveriges epa-ungdomar.

Alvin, upprörd bilälskare

Annons
Annons
Annons
Annons