Annons

Insändare: ”Koranbränning är inget annat än hets”

Börje Carlsson i Ramkvilla skriver i en insändare till SMP Opinion att Rasmus Paludan och andra som väljer att bränna Koranen inte för fram något budskap, utan bara hetsar.
Insändare • Publicerad 3 juli 2023
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Vad har Paludan och de andra brännarna för budskap?”, frågar sig Börje Carlsson, Ramkvilla, i en insändare på SMP Opinion. På bilden: Rasmus Paludan med en koran då han håller ett valmöte i Örebro.
”Vad har Paludan och de andra brännarna för budskap?”, frågar sig Börje Carlsson, Ramkvilla, i en insändare på SMP Opinion. På bilden: Rasmus Paludan med en koran då han håller ett valmöte i Örebro.Foto: Pavel Koubek/TT

Det är inget annat än hets. Hets mot dem som har Koranen som rättesnöre. Hets mot dem som har sin tro i islam och de som kommer från den delen av världen.

Vad har Paludan och de andra brännarna för budskap? En demonstration som beviljas ska föra fram en talan, föra fram ett krav, vara en manifestation mot orättvisor och liknande.

Annons

En koranbränning för inte fram någons talan. En koranbränning är ett rent nidingsdåd. Jag behöver inte vara muslim. Jag är inte muslim, men behöver ändå inte brännmärka en annan person. Detta påhopp blir i mitt tycke både hets mot person och folkgrupp. Dessutom behöver vi hålla respekt för varandra. Det är tillräckligt oroligt i världen redan utan att hetsa andra.

Börje Carlsson, Ramkvilla

Annons
Annons
Annons
Annons