Annons

Insändare: ”Låt Kronobergskortet gälla även i Kalmar län”

Philip Groves i Växjö är tacksam över att Region Kronoberg erbjuder gratis resor med kollektivtrafiken i länet för 80-plussare, men vill att en resa till Öland ska täckas av kortet.
Insändare • Publicerad 17 mars 2024
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Kronobergskortet för 80-plussare borde kunna användas även i Kalmar län, menar Philip Groves.
Kronobergskortet för 80-plussare borde kunna användas även i Kalmar län, menar Philip Groves.Foto: Kalmar länstrafik

Sommaren är på ingång och som 80-åring är jag tacksam för att Regionen Kronoberg erbjuder gratis resor med kollektivtrafiken i länet, detta för att minska riskerna för olyckor när äldre kör, samt de stora sjukvårdskostnaderna om olyckan är ändå framme.

”Eftersom kortet ej gäller i Kalmar län så kör jag bilen ändå, även inom Kronoberg.”

Jag åker till min sons sommarstuga på Öland ett flertal gånger under säsongen, men eftersom kortet ej gäller i Kalmar län så kör jag bilen ändå, även inom Kronoberg. Vore inte det klokt att de två regionerna samarbetade med varandra genom att Kronobergskortet gällde även i Kalmar län, och tvärtom, förstås. Då åker jag hellre tåg till Kalmar och buss vidare över bron till Öland. Så länge ingen betalande trafikant lämnas kvar vid hållplatsen så kostar det inget att en pensionär får följa med på bussen eller i tåget avgiftsfritt.

Annons

Egentligen vore det ännu mer fördelaktigt om staten stod för 80-plus korten som då gällde i samtliga länstrafik över hela landet. Något för våra riksdagsmännen att ta upp.

Philip Groves, Växjö

Annons
Annons
Annons
Annons