Annons

Insändare: ”Rör inte Strandbjörket”

”Hur kan det helt plötsligt finnas pengar till att bygga nytt sjukhus i Strandbjörket när det inte fanns pengar för att bygga i Räppe?”, undrar Inger Karlsson i en insändare.
Insändare • Publicerad 22 januari 2024
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Centrallasarettet i Växjö med Växjösjön och Strandbjörket.
Centrallasarettet i Växjö med Växjösjön och Strandbjörket.Foto: Jonas Engman

Växjö Forum slog sig för bröstet att de lyckades stoppa det nya sjukhusbygget, men tycker de verkligen att det blir ett bättre alternativ att förstöra Strandbjörket?!

”Växjö kommun har redan varit lika fartblinda som på 60-talet och förstört många delar av Växjö”

Och hur kan det helt plötsligt finnas pengar till att bygga nytt sjukhus i Strandbjörket när det inte fanns pengar för att bygga i Räppe? Jag förstår att vissa saker måste hänga ihop men det finns säkert en hel del som kan spridas ut över stan. Dockan finns fortfarande och varför inte göra något vettigt av Dockan tillsammans med det gamla kommunhuset som bara står där som ett tecken på kommunpolitikerna hybris? Där skulle man kunna få ihop rätt stora sammanhängande ytor.

Annons

Växjö kommun har redan varit lika fartblinda som på 1960-talet och förstört många delar av Växjö, förstört äldre områden och tillåtit förtätning på ett sätt som gjort att massor av grönytor försvunnit – säg inte ja till att planändra Strandbjörket!

Inger Karlsson

Annons
Annons
Annons
Annons