Annons

Insändare: ”Tingsryds kommun utestänger äldre från samhällsinformation”

”Samtidigt om vi skall rusta oss för svårare tider fortsätter samhället att digitaliseras. Papperstidningarna blir tunnare och tunnare. Om några år är de nog ett minne blott om inte mediestödet förändras.”, skriver Kenneth Enelund i en insändare.
Insändare • Publicerad 30 mars 2024
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Tingsryds kommun.
Tingsryds kommun.

Detta är en demokrati- och säkerhetsfråga då ”fake news” och cyberattacker förmodligen i framtiden blir än vanligare.

Att alla äldre människor inte kan eller har tillgång till internet eller smarta telefoner bryr sig varken staten, regionerna eller kommunerna om. Men man borde bry sig om samhällets sårbarhet på grund av en alltför snabb digitalisering.

”Om inte Nya Allehanda har kommunen som kund är dess framtid förmodligen hotad.”
Annons

Att kommunstyrelsens arbetsutskott i Tingsryd beslutat att kommuninformation inte längre ska publiceras i gratistidningen Nya Allehanda kan tyckas vara en liten sak, men det utestänger många äldre från kommuninformation. Kommuninvånare hänvisas till kommunens hemsida.

Nya Tingsryd Allehanda är en lokal gratistidning som drivs av en samverkansnätverk. I Nya Allehanda kan man på ett lättsamt sätt läsa om vad som sker i bygdens olika småsamhällen. I varje nummer presenterar sig olika föreningar och man får tips om olika föreningsaktiviteter såsom promenader, gympa, bridge med mera. Nya Allehanda är en sammanhållande kraft i vår utbredda kommun. Om inte Nya Allehanda har kommunen som kund är dess framtid förmodligen hotad.

Att avlägsna kommuninformation från Nya Allehanda utestänger äldre människor från samhällsinformation i Tingsryd.

Kenneth Enelund, Linneryd

Annons
Annons
Annons
Annons