Annons

Insändare: Vad har egentligen hänt med gamla kommunhuset?

I somras efterlyste Malin Lauber i en insändare i Smålandsposten besked från Rene Jaramillo när det gällde vad som skall hända med gamla kommunhuset. Något sådant besked kom inte. Jaramillo undvek omsorgsfullt ända fram till sitt frånträde som ordförande i Växjöbostäder (nu Vidingehem) att lämna något som helst besked om vilka planer som fanns.
Insändare • Publicerad 15 april 2023
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Växjös före detta kommunhus.
Växjös före detta kommunhus.Foto: Lars-Göran Rydqvist

Man skulle ju då kunna tänka sig att Malin Lauber efter maktövertagandet, då hon fått all nödvändig inblick i de underlag som finns, skulle kunna ge ett besked.

I en intervju i Radio Kronoberg för några veckor sedan blev svaret att man nu skall ”ta tag i detta på riktigt” och ”tycker att det är en högprioriterad fråga ”.

Annons

Lite historia:

· Det är ungefär åtta år sedan diskussioner om nytt kommunhus startade

· Det är sex år sedan ett beslut fattades om att bygga ett nytt kommunhus

· Det är fem år sedan dåvarande Växjöbostäder övertog ansvaret för gamla kommunhuset

· Det är snart två år sedan flytten till nytt kommunhus genomfördes

Skall man uppfatta Malin Lauber på så sätt att de utredningar som gjorts av bostadsbolagets tjänstemän under fem år på intet sätt är vägledande för att kunna fatta ett beslut? Eller är alternativen så känsliga att redovisa, att det beslut som fattades om nytt kommunhus ställs i ny dager?

Så vad har egentligen hänt? Inte ett ”pillekvitt” för att använda ett av Leif GW Perssons favorituttryck. Åtminstone inte som ansetts nödvändigt att dela med oss till oss vanliga medborgare. Jag känner mig näst intill förödmjukad och omyndigförklarad att bli behandlad på detta sätt. Och ansvaret för att jag känner så får alla politiker oavsett politisk färg dela på, även om det tyngsta ansvaret ligger på det avgående blågröna styret.

HN

Annons
Annons
Annons
Annons