Annons

Insändare: ”Vad tänker ni göra åt de pöbelfasoner som vi tvingas se?”

En mångårig medlem I Östers supporterförening East Front undrar vad som har hänt med föreningen.
Insändare • Publicerad 17 februari 2024 • Uppdaterad 22 februari 2024
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
East Front bränner bengaler på läktaren.
East Front bränner bengaler på läktaren.Foto: Jonas Ljungdahl

I många år har jag varit medlem i East Front, Östers IF supporterklubb. Jag tycker detta har varit trevligt, och medlemmarna har gett klubben sitt stöd i både regn och solsken. Bråk och pöbelfasoner, som vi tyvärr tvingas se från många andra arenor, har dessbättre lyst med sin frånvaro.

Men föra året hände något. Det kom in medlemmar i gruppen som uppenbarligen inte hade fotboll som sitt stora intresse. Skränande och ibland maskerande ynglingar, som förutom otrevliga verbala utbrott antände fyrverkeripjäser etcetera dök upp i supporterskaran. Och nu, i en försäsongsmatch mot Värnamo, har tydligen även planerade slagsmål stått på programmet.

”Men slödder och böss som ska förstöra nöjet för alla andra vill jag inte se på Visma Arena.”
Annons

East Front må vara en fristående förening, men jag vill ändå ställa frågan till Östers ledning: Vad tänker ni göra åt de pöbelfasoner som vi tvingas se? Samma fråga vill jag ställa till ledningen för East Front.

I Smålandsposten kunde man för ett par veckor sedan läsa en artikel om Östers nye målvakt. I artikeln uttrycker han sitt stöd för de som slänger bengaler från läktaren. Det skulle vara intressant att från Österledningen höra hur denne sannolikt mycket omogne yngling har informerats om att det han hyllar faktiskt är förbjudet, ja till och med straffbart.

Jag vill i år som tidigare kunna gå på fotboll och njuta av spelet. Jag vill gärna höra publikens bifall och stöd till sitt lag. Men slödder och böss som ska förstöra nöjet för alla andra vill jag inte se på Visma Arena.

Medlem sedan 1971

Annons
Annons
Annons
Annons