Annons

Insändare: ”Varning för varningsskyltar”

En varningsskylt i Vislanda misstänks vara inaktuell. ”Eller ska den ses som en form av förvarning?”, undrar Lennart Nyh och Per Gustafsson i en fråga till Alvesta kommun.
Insändare • Publicerad 26 mars 2024
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Alvesta kommun.
Alvesta kommun.Foto: Anna Karolina Persson

En fråga ställs till ansvariga i Alvesta kommun: Utanför den nybyggda svarta brandstationen i Vislanda kan man på en liten varningsskylt på en stolpe vid infarten läsa texten: ”Nedfallande föremål”. Denna text är illustrerad med redskap och stenar. Varför sitter den där?

Förbipasserande med eller utan barnvagnar och hundar kan ju med anledning av skyltningen ställa frågan om denna varning är aktuell – eller ska den ses som en form av förvarning?

”Är den dessutom inaktuell bör den kasseras.”
Annons

Om skyltens budskap inte är aktuellt föreslår boende i området att den snarast tas bort. En slags sanering. Det gäller för övrigt all skyltning eller upplysningar som inte är någon mening med att behålla. Eller är avsikten att skylten ska sitta kvar som en säkerhetsåtgärd för framtiden?

Vi lever förvisso i ett svällande informationssamhälle där människor förväntas bry sig om allehanda ting och alltför mycket ges onödig information om. Är den dessutom inaktuell bör den kasseras.

Lennart Nyh

Per Gustafsson

Vislanda

Annons
Annons
Annons
Annons