Annons

Insändarreplik: ”Vi upplever att väldigt många växjöbor stöttar förslaget”

”Växjö Forum kämpar för en tillbyggd och bättre simhall!”, skriver Olof Thedin, medlem i Växjö Forum, i en replik.
Insändarreplik • Publicerad 29 mars 2024
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Simhallen i Växjö.
Simhallen i Växjö.Foto: Jonas Engman

När jag samlar namn för att rädda simhallen, träffar jag väldigt många som är upprörda över hur simhallsfrågan hanterats politiskt.

I en insändare ondgör sig nu Erik Johansson över Växjö Forum. Han tycker att drygt tretusen namnunderskrifter från vuxna medborgare, insamlade på Storgatan i Växjö, är löjeväckande.

Annons

Simhallen engagerar. Många av dem vi möter har poängterat hur mycket simhallens läge vid Växjösjön betyder för kommuninvånarnas välbefinnande. Promenaden eller löpturen runt Växjösjön ofta kombinerad med besök i simhallen är något alla uppskattar.

”Det har aldrig varit tal om att lappa och laga simhallen och det är verkligen inte fråga om någon nödlösning.”

Det har aldrig varit tal om att lappa och laga simhallen och det är verkligen inte fråga om någon nödlösning. Det handlar om att tillvarata och utveckla en av Växjös värdefullaste byggnader placerad på en av Växjös mest attraktiva tomter. Simhallsgruppen/Växjö Forum har, i fem års tid, argumenterat för att Växjö kommun skall ta fram ett seriöst förslag på en om- och tillbyggnad av Växjö simhall, samt göra en seriös kostnadsbedömning. Men detta har Växjö kommun hittills inte valt att göra.

Växjö Forum påstår att det går att renovera simhallen, att det går att bygga till simhallen utan att störa pågående verksamhet, att det inte tar lägre tid, att det inte kostar mer och att läget vid Växjösjön är oersättligt.

Vi upplever att väldigt många växjöbor stöttar förslaget att bygga om och till simhallen. Undersökningen som genomfördes på Storgatan, lördagen den 2 mars, är bara ett av många exempel på att det är väldigt många som vill ha kvar simhallen vid sjön.

En del av vår vardag, en del av Växjös DNA.

Olof Thedin, medlem i Växjö Forum

Tidigare inlägg i debatten:

Annons
Annons
Annons
Annons