GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Invigning av sagorikets nya slott

Insändare • Publicerad 15 oktober 2021
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Det nya slottet är nu så klart det kan bli. Möjligen fattas någon bro över vallgraven, men det är säkert någon annans fel, den styrande klanen styr just för att man aldrig styr fel. Många undersåtar står i kö för att gratulera. Men även de mindre gratulerande tycker nog att de styrande verkligen inte tar för mycket plats när de ser hur det nya koncentrerade bestämmandebordet ser ut.

De styrandes gemensamma bord är kompakt och utrymmessnålt. Här finns knappt ens plats för traditionella foton av barn eller barnbarn. Tyvärr är det också väldigt ont om innerväggar där man kan hänga tavlor av förfäder. Det ryktas att man på förekommen anledning förbereder plats för den tavla som avbildar patriarken. Kanske den måste placeras på utsidan av slottet?

Bestämmandebordet har fyra delar, en för var och en av de framstående representanterna för de styrande. Matriarken, patriarken och påläggskalven är självskrivna, men vem ska ha den fjärde platsen vid bordet? Vi kan bara gissa oss till kandidaterna till den fjärde platsen, men mest sannolikt och praktiskt är att den trogna husfrun får den, här gäller det att koncentrera makten på så liten yta som möjligt. Offentlighetsprincipen gäller verkligen i nya slottet, alla tjänstehjon omkring bestämmandebordet hör och ser allt. Nog är det väl lite synd om de styrande som ska behöva ha det så trångt vid sitt bord, men förstår att det gäller att föregå med gott exempel.

Arne Persson

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.