Annons

Jag hoppas på maktskifte efter valet

Jag tycker att det är lite förvånande att Bo Frank är ”chockerad” över den valprognos som redovisades i Smålandsposten.
Insändare • Publicerad 29 augusti 2014

I samband med diskussionen om bussarna i Sandsbro vägrade Alliansen att ta ett möte med oss som bor i Sandsbro och lyssna på kommunmedborgarna. De ordval och de formuleringar som före­trädare för Alliansen använde för att beskriva Sandsbrobornas kamp och en fungerande lokaltrafik har gjort mig väldigt fundersam på hur ni egent­ligen ser på de människor ni är valda att företräda.

Nu blev det uppenbarligen en förändring till slut. Lenhovdavägen ska få en bussförbindelse, men bara med en linje som går till ett industriområde och som knappast någon åker med. Det hjälper inte oss som arbetar och alla ungdomar som går i gymnasiet. Gjorde man detta som ett försök att tysta opinionen?

Annons

Problemen är fortfarande inte lösta. Trafiksituationen utanför skolan och vid korsningen Fyllerydsvägen och Pehr Bäckmans väg är långt ifrån bra.

Man har valt att flytta några busshållsplatser på Fyllerydsvägen, varav en är förlagd precis i direkt anslutning till det övergångställe som skolbarnen använder för att ta sig till skolan. Vad händer om någon försöker ta sig förbi bussen som döljer de barn som passerar över övergångsstället? Och vad händer med de trafik­säkerhetsåtgärder som var planerade från kommunens sida? Man har fortfarande valt förvägra en stor del av invånarna i Sandsbro möjlig­heten till en fun­gerande lokaltrafik.

Nu hoppas jag på ett maktskifte och att de partier som faktisk lyssnade på de medborgare de ska företräda, får makten i Växjö kommun och rättar till detta märkliga experiment.

OROLIG FÖRÄLDER I SANDSBRO

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons