Annons

Jag vill då inte byta med dessa stackars anställda

Insändare • Publicerad 1 oktober 2010

Det här med delade turer är fullkomligt vansinnigt! Det är väl okej för dem som har en möjlighet att gå hem under timledigheten. Men vad gör de som har tre till fyra mil till arbetet?

Ställer arbetsgivaren upp med ett vilrum? Betalar för deras extra resor? Tänker de på barnen som är på dagis långa dagar?

Annons

Nej, det är ingen som tänkt på.

Man kan inte köra fram och tillbaka två gånger om dagen. Det blir dyrt, dåligt för miljön–viltiden tillbringas med bilkörning. Är det meningen?

Tänk om alla arbetsgivare. Det är möjligt att det finns personal som vill jobba delat, men jag tvivlar på att alla som har småbarn och har lång väg till arbetet vill det. Låt personalen då få välja.

Det är inte meningen att folk ska gå och dra på stan bara för att få ledigheten att gå. Meningen är väl ändå att tiden ska vara till vila?

Jag vill då inte byta med dessa stackars anställda som befinner sig i den här situationen.

Nej bort med delade turer, det finns inget positivt med det.

Vårdtagarna i första rummet, givetvis, men inte på bekostnad av att personalen som ska ge förstklassig vård ska bli sjuka eller uttröttade. Det är att binda ris vid egen rygg.

J. Pettersson

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons