Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kommunerna leker med våra skattepengar

I härvarande lokaltidning har vi sistlidna vecka kunnat läsa om ett par avskräckande exempel på kommunala beslut stick i stäv mot den allmänna rättsuppfattningen. Beslut där något högre kommunala chefstjänstemän ekonomiskt premierar inkompetens och tidigare felfattade egna beslut samt därutöver oftast kommenteras det som ”en bra lösning ”. Definitivt inte bra för skattebetalarna möjligen för kommundirektörens arbetsmiljö.
Olle Nilsson tycker att kommunerna leker med skattebetalarnas pengar.
Olle Nilsson tycker att kommunerna leker med skattebetalarnas pengar.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

I Älmhults kommun har en anställd med chefsbefattning inom socialförvaltningen köpts ut för mer än 1 miljon kronor, det vill säga 18 månadslöner. Detta i en kommun där socialnämnden pekar mot ett underskott på 12,5 miljoner kronor. Ett underskott som måste lösas genom kraftiga neddragningar på de allra svagastes bekostnad. Att då såsom personalchefen säga att detta är en bra lösning borde rendera i omplacering till lämpligare arbetsuppgifter. Vi har ju också tidigare i tidningen kunnat läsa om tvivelaktiga rekryteringar härstädes.

I det besparingsarbete som pågår inom socialförvaltningens administration talas om nedskärningar, som kan beröra bland annat följande personal: Utvecklingsledare, utvecklingsstrateg och digitaliseringscoach. Vän av ordning ställer sig osökt frågan: Vad är innehållet i dessa fina titlar, ställt mot det gammaldags hedersbegreppet tjänsteman. Är detta bara ett uttryck för pågående inflation bland titlarna, utan djupare koppling till meriter, kompetens, position och auktoritet? Ett sätt för arbetsgivaren att söka göra den oförändrade tjänsten mera attraktiv.

Titeln har blivit ett konkurrensmedel, mera än ett uttryck för kompetens och verkligt arbetsinnehåll, samt ett försök att göra den kommunala administrationen mera svårbegriplig för skattebetalaren. Ett legitimt ifrågasättande försvåras jämväl. Kommunchefer finns inte längre. Alla har blivit kommundirektörer med oförändrade arbetsuppgifter, men med förhoppning om höjd status samt dito lön. Fastighetschefen har i denna inflationskarusell helt plötsligt blivit strateg och så vidare.

Olle Nilsson

Titeln har blivit ett konkurrensmedel, mera än ett uttryck för kompetens och verkligt arbetsinnehåll, samt ett försök att göra den kommunala administrationen mera svårbegriplig för skattebetalaren.

Läs mer