Annons

Lagar och regler ska finnas och efterlevas

Ibland undrar man hur Växjö kommuns miljö- och hälsoskyddsinspek­törer prioriterar sitt arbete.
Insändare • Publicerad 11 december 2013
Foto: 

På dyr arbetstid (söndag med OB-tillägg) väljer man att anmoda Svenska­ kyrkan i Öja att plocka bort rättvisemärkt godis från försäljningsdisken, märkningen var inte på svenska.

Fy så får det inte vara, det borde Svenska kyrkan veta, men kanske ändå inte så konstigt eftersom kyrkan har fokus på att förkunna den kristna tron.

Annons

Gemla folkpark sålde och lämnade över varmkorv med bröd med ena handen och tog emot pengar med den andra, helt mot lagar och regler.

Jag hoppas att inte behöva läsa i tidningarna att myndigheterna inte har tillräckligt med resurser för att utföra viktiga och angelägna inspektioner. Sedan tror jag att hälsoinspektörerna hade uppnått ett långsiktigt bättre resultat om man tagit på en tomteluva levt med i julstämningen och i?stället för förbud delat ut information och goda råd om vad lagar och regler stipulerar.

Ola Aronsson, Gemla

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons