Annons

Motreplik: ”Varför lägger Tidöpartierna flera miljarder på något som det är svårt att göra något åt?”

Arne Persson fortsätter debattera med Bo Hjalmarsson.
Insändare • Publicerad 29 februari 2024
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Statsminister Ulf Kristersson (M), försvarsminister Pål Jonson (M) och finansminister Elisabeth Svantesson (M) håller en pressträff på Berga örlogsbas om nytt stöd till Ukraina.
Statsminister Ulf Kristersson (M), försvarsminister Pål Jonson (M) och finansminister Elisabeth Svantesson (M) håller en pressträff på Berga örlogsbas om nytt stöd till Ukraina.Foto: Stefan Jerrevång/TT

Bo Hjalmarsson i Uppvidinge skriver: ”I insändare i Smålandsposten 1/2 skriver Arne Persson, Växjö, att SD borde bekymra sig mera för krig som pågår än att en del har “fel religion” i Sverige. Jag håller inte med Persson. Despoter som Putin är svåra att göra något åt.”

Varför har Tidöpartierna tillsammans övriga riksdagen lagt minst 30 miljarder kronor på att bekämpa något som är svårt att göra något åt? Och varför ska vi köpa militär materiel för minst dubbelt så mycket när det är mycket lättare att säga att problemet är invandringen, som dessutom nu till stor del består av människor som flyr undan Putins krig?

”Den som inte äger någon traktor har ju mycket svårare att minska sina utsläpp.”
Annons

Hjalmarsson skriver vidare: ”Nyligen tankade jag mina tre traktorer med diesel och sände då en tacksamhetens tanke till Tidöregeringen.” Vi får väl vara glada för att varje person på jorden inte använder tre dieseldrivna traktorer. Den som inte äger någon traktor har ju mycket svårare att minska sina utsläpp.

Arne Persson, Växjö

Tidigare inlägg i debatten:

Annons
Annons
Annons
Annons