Annons

När får vi den lön vi förtjänar?

Insändare • Publicerad 24 mars 2012
Foto: 

Kommun och landsting borde skämmas som de behandlar sina sjuksköterskor. Tycker ni verkligen att det jobb vi gör är dåligt, oprofessionellt och mindre betydelsefullt? Våra löner tyder verkligen på detta!

Är det på grund av att vi är ett kvinnodominerande yrke? Då verkar det som om ni kan behandla oss hur som helst!

Annons

Det är jättebra att ni yngre nu ta till hårdhandskarna för att få upp ingångslönerna. Det är vi verkligen värda efter våra studier på högskola och det tuffa arbete vi utför.

Men glöm då inte bort oss som jobbat i många år och har vidareutbildning.

Ingen sjuksköterska med erfarenhet och vidarutbildning ska ligga under 30 000 kronor i lön. Förstår inte våra arbetsgivare vad det är vi arbetar med? Tydligen inte.

Jag blir så upprörd över hur ni behandlar oss. Jag förstår att det är uppror lite varstans i landet.

Och ni unga – läs inte till sjuksköterska förrän vi blir respekterade för vårt tuffa arbete och lönerna ökas så vi får den lön vi förtjänar.

Så fort vi pratar om strejk och att vi inte accepterar att ni kör över oss – då blir det samhällsfarligt!

Men det kommer att bli samhällsfarligt om ni inte höjer våra löner rejält. Då kommer ingen att vilja arbeta som sjuksköterska.

KRÄNKT SJUKSKÖTERSKA

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons