Annons

Nu får ni väl skärpa er ändå

Skit är skit om än i gyllne dosor lyder ett gammalt ordspråk. Det sägs att man inte kommer någonstans i en diskussion genom att idiotförklara folk. Men någon gång måste man ta bladet från munnen.
Insändare • Publicerad 3 maj 2021
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
JP Dahl tycker inte att folk följer rekommendationerna i tillräckligt hög utsträckning.
JP Dahl tycker inte att folk följer rekommendationerna i tillräckligt hög utsträckning.Foto: Johan Nilsson/TT

Ingen kan påstå att man inte har en aning om hur man ska bete sig för att minska smittspridningen. Ändå vill alla hitta ursäkter för att gå emot rekommendationerna. Krögarna vill lätta på reglerna genom att skruva på statistiken och säga att man inte blir smittad på krogen, biskopen själv går ut och säger att kyrkan har så stora lokaler så där kan man väl få vara lite fler. Någon gång måste folk fatta att om vi ska få bukt med den här sjukan någon gång måste alla göra allt man kan för att hindra den.

På min dagliga lunchpromenad runt Växjösjön ser jag gott om exempel på att folk beter sig som om de vore odödliga. Eftersom man enbart skall umgås med dem i egna hushållet kan man tro att kollektivboendet har ökat enormt i Växjö på sistone. Så stora gäng går tätt tillsammans. Man kan ta eget ansvar att gå åt sidan och hålla avståndet. Svårast att värja sig från är de svettfrustande joggare som kommer upp snabbt bakifrån och stryker förbi en på nära avstånd. Skolungdomar verkar överhuvudtaget inte fattat att denna sjukdom angår dem också och att man dör av den. Och till er unga mammor som möts varje dag för en promenad med barnvagnarna – till er kan jag endast säga att det hittills inte finns några som helst fakta på att man kan krama ihjäl ett virus.

Annons

Så skärpning alla människor. Ansvaret för att vi har en extra tung coronaångvält som drar fram över länet just nu faller tungt på alla. Vi vill inget annat än att få tillbaka vårt vanliga liv.

JP Dahl, Jät

”Eftersom man enbart ska umgås med dem i egna hushållet kan man tro att kollektivboendet har ökat enormt i Växjö på sistone.”
Annons
Annons
Annons
Annons