GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nu måste något göras åt nyårsraketerna

Nu är det dags att vi alla tar vårt ansvar i samhället angående detta.
Insändare • Publicerad 8 januari 2022
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Signaturen AMC vill ha hårdare tag mot de som bryter reglerna kring fyrverkerier.
Signaturen AMC vill ha hårdare tag mot de som bryter reglerna kring fyrverkerier.Foto: Johan Nilsson / TT

Man blir mörkrädd när man läser att blåljuspersonal blir bemötta med smällare/raketer under utryckning. De som jobbar med samhällsviktiga tjänster. Ska det behövas en katastrof innan alla förstår allvaret i detta?

Jag läste också om hästen Acce på Öland som skrämdes ihjäl av raketerna. Hästen föll ihop och hans liv gick inte att rädda. Sedan har vi alla hundar som får panik. Ögon, andning och skakningar som gör ont att uppleva. Ett djur som inte verbalt kan tala om hur dåligt man mår. Många djur får också lugnande medel bara för att några gillar att smälla av fyrverkerier.

Det finns fastställda tider för fyrverkerier. Ni som inte följer dessa, förstår ni konsekvenserna? Detta är bara några exempel som berör oerhört mycket och många med mig vill ändra på!

Nu är det dags att börja säga ifrån! Till alla politiker i Växjö: Hur skall vi lösa detta Inget nyårslöfte eller svammel. Kom i stället med en hållbar lösning!.

AMC

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.