GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ofattbart, Tingsryds kommun!

Nu har det runnit över mer än vanligt för Tingsryds kommun. Nu vill man ha bort ett av länets förnämsta turistmål, Korrö.
Insändare • Publicerad 17 september 2021
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Korrö, vy med Ronnebyån och restaurangen i bakgrunden.
Korrö, vy med Ronnebyån och restaurangen i bakgrunden.

Men vill höja hyran till över 1,3 miljoner, alltså över 100 procents höjning. Och det tydligen först och främst för att få bort Abrahamssons som skött Korrö på ett utmärkt sätt i över 20 år. Ofattbart!

Det är möjligt att man kan få en ny arrendator till detta pris men inte troligt. I så fall blir det ett storbolag som inte alls sköter Korrö på det personliga sätt som behövs och som det sköts nu.

En höjning av hyran är okej, men den ska vara rimlig! Jag undrar vad Tingsryds politiker, om det nu finns någon som bor i lägenhet, skulle säga om man höjde deras hyra med över 100 procent?

Den förnämliga restaurangen berörs inte står det, men om Abrahamssons försvinner blir det ju nytt även där. Hamburgare och pizza?

Man gör alltså precis likadant här som med matserveringen på Lindegården. Höjer hyran med 100 procent för att ingen ska kunna ta det och så få bort den.

Att Centern och KD inte bryr sig om landsbygden vet vi sedan tidigare men Moderaterna och SD?

Än en gång, ofattbart!

Sivert Eklundh

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.