Annons

Replik: ”Despoter som Putin är svåra att göra något åt”

Bo Hjalmarsson i Uppvidinge svarar på Arne Perssons och Kenneth Enelunds insändare och försvarar bland annat Richard Jomshofs öppnande för att förbjuda den islamska halvmånen på ett liknande sätt som hakkorset.
Insändare • Publicerad 21 februari 2024
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Rysslands president Vladimir Putin vid ett möte den 10 januari 2024.
Rysslands president Vladimir Putin vid ett möte den 10 januari 2024.Foto: Gavriil Grigorov

Justitieutskottets ordförande Richard Jomshof (SD) har åter rört om i debatten. Islams halvmåne och kommunismens hammaren och skäran kan jämställas med hakkorset anser han med hänvisning till att symbolerna historiskt kan knytas till våld och terror.

I insändare i Smålandsposten 1/2 skriver Arne Persson, Växjö, att SD borde bekymra sig mera för krig som pågår än att en del har “fel religion” i Sverige. Jag håller inte med Persson. Despoter som Putin är svåra att göra något åt. Däremot tycker jag att det finns anledning att reflektera över vad Sveriges generösa migration orsakar. Hur kompatibel är det i Sverige snabbt växande Islam med Sveriges ambitioner som exempelvis ökad jämlikhet och tolerans mot sexuella minoriteter?

Annons

I sin insändare passar Arne Persson på att ge SD en känga för partiets klimatpolitik. Persson tolkar att SD tycker att det är skönare att dö av värme än av kyla och behöver därför inte bry sig om klimatförändringar .

”Nyligen tankade jag mina tre traktorer med diesel och sände då en tacksamhetens tanke till Tidöregeringen.”

Kenneth Enelund, Linneryd, uttrycker liknande åsikter i en insändare 10/1 “Tidöpartierna struntar i konsekvenserna med sänkta drivmedelspriser” och orsakar därmed klimatförändringar som leder till högre matpriser med mera hävdar han. I flera insändare/repliker har jag försökt förklara att Sveriges koldioxidutsläpp globalt är mikroskopiska och därför är det meningslöst med pålagor som reduktionsplikten. Men sakliga och logiska argument är inget som klimatreligionens förespråkare bryr sig om har jag förstått.

Nyligen tankade jag mina tre traktorer med diesel och sände då en tacksamhetens tanke till Tidöregeringen. Med en S/MP-regering hade jag fått betala omkring tio kronor mera per liter för dieseln.

I det ännu demokratiska och fria Sverige är det viktigt att både Arne Persson och Kenneth Enelund får redovisa sina åsikter. Förhoppningsvis gäller detta även mig och Richard Jomshof.

Bo Hjalmarsson, Uppvidinge

Tidigare inlägg i debatten:

Annons
Annons
Annons
Annons