Annons

Replik: ”Fotboll ska vara glädje, inte huliganism”

Signaturen Medlem sedan 1971 återkommer med en ny text efter att Österdirektören Jens Magnusson bemött hans första text om supporterkulturen i East front.
Insändare • Publicerad 27 februari 2024
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
East Front vid en Östermatch på Visma Arena.
East Front vid en Östermatch på Visma Arena.Foto: Filip Sjöfors

Österdirektören Jens Magnusson bemöter i Smålandsposten ett inlägg som jag skrev om Östers supporterklubb East Front och andra så kallade supportrars agerande under lagets matcher. Jag tackar för svaret och för de synpunkter Magnusson för fram, men jag skulle gärna ha sett tydligare ställningstaganden i några frågor.

Magnusson pekar på att det som vi får via våra medier inte alltid är i överensstämmelse med fakta. Ett nog så viktigt påpekande. Men det mycket konkreta fall jag refererade till – Östermålvakten Wallinders uttalade att ”Jag har sett att det börjat brännas en del på kortsidan också, vilket är ett stort plus” – är inte detta tydligt nog för en reaktion? Och Magnusson, du kallar citatet för ”ren förvrängning”. Vem är det som förvränger och vad?

”Jag hoppas innerligt slippa se rök från bengaler som kastas från supporterläktaren.”
Annons

I övrigt är det självklart så att det stora flertalet av East Fronts medlemmar finns på arenan för att titta på fotboll och ge sitt stöd åt Öster. Jag har i många, många år haft den största respekt för East Front och deras engagerade medlemmar, och det har jag alltjämt. Men det har bildats en svans av åskådare som synbarligen inte har fotbollsunderhållning som sitt stora intresse. Dessa individer, med eller utan maskering och medhavda pyrotekniska pjäser, kallar jag ”slödder och böss”. Någon bättre benämning kan jag inte finna.

Snart börjar seriespelet. Jag hoppas innerligt slippa se rök från bengaler som kastas från supporterläktaren. Jag hoppas också slippa höra nidramsor om domare och poliser från läktaren. Och jag utgår ifrån att Östers ledning agerar direkt och beslutsamt om det trots allt skulle hända otrevligheter.

Medlem sedan 1971

Tidigare inlägg i debatten:

Annons
Annons
Annons
Annons