Annons

Replik: ”Musikhjälpen i Växjö blev en succé”

Musikhjälpen-profilen Pontus Lövemark, kanske mer känd som ”mannen i den blå jackan”, hyllar Växjö i en insändarreplik.
Insändare • Publicerad 29 december 2023
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Pontus Lövemark besökte buren under Musikhjälpen i Växjö. Här syns han tillsammans med de tre programledarna Linnéa Wikblad, Oscar Zia och Sofia Dalén.
Pontus Lövemark besökte buren under Musikhjälpen i Växjö. Här syns han tillsammans med de tre programledarna Linnéa Wikblad, Oscar Zia och Sofia Dalén.Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Jag bor inte i Småland men besökte Växjö i samband med Musikhjälpen. En insändare klagade på kostnaden för kommunen för att bli värdstad på 700 000 kr. Jag hoppas Smålandsposten skrivit att Musikhjälpen samtidigt gav PR åt Växjö.

Jag tänker på alla vänliga Växjöbor som syntes i TV på torget under en hel vecka- Bland annat skolklasser, barnvagnsparaden med föräldrar, ungdomar, äldre. Detta gav en mycket fin bild av Växjö som en vänlig och inkluderande stad!

”Det kommer att ge klirr tillbaka i kassan”
Annons

Dessutom många ditresta, bland annat 120 herrar i Bearded Villains från hela Sverige med sina respektive. Jag själv, Pontus (mannen med den blå jackan), bodde på samma hotell som några av dessa herrar.

På torget träffade jag förutom Växjöbor även folk från Alvesta, Kalmar, Halmstad, Göteborg och Karlstad. Många av oss bodde på hotell och åt ute. Med tanke på vilken succé Musikhjälpen blev i Växjö är jag övertygad om att reklamvärdet för Växjö inte går att mäta i pengar. Så viktigt att Växjö och andra småländska städer får medieutrymme. Det kommer att ge klirr tillbaka i kassan!

Jag är övertygad om att kostnaden på 700 000 kronor för Växjö blir mycket lägre och att nettokostnaden kommer att hamna lågt. Kanske blir det ett plus på sikt med tanke på den positiva nyfikenhet på Växjö som Musikhjälpen skapat!

Pontus Lövemark

Tidigare inlägg i debatten:

Annons
Annons
Annons
Annons