GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Rösta om lasarettssbygget

De allra flesta insändare om ett nytt lasarettsbygge handlar om oro för kostnader och att ifrågasätta nyttan med att lägga ner befintligt sjukhus. Många av oss är naturligtvis lekmän i frågan. Men väldigt många är eller har varit verksamma på ett eller annat vis inom sjukvården eller med byggprojekt. Tillsammans utgör vi som jag förstår en majoritet mot ett nytt lasarett i Räppe.
Debatt • Publicerad 22 juli 2021
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Växjö lasarett.
Växjö lasarett.
Foto: Per Jodenius

Men det är något M, KD, C, och L i regionen inte tar hänsyn till. Tvärtom blir vi uppläxade som bakåtsträvare som inte kan tänka nytt av Centerns representant Britt-Louise Berndtsson. Är ganska säker på att hon är påhejad av övriga i ledningen. Det luktar Nya Karolinska i Växjö lång väg, med det upplägg som är presenterat. Alla vet ju hur det blev kostnadsmässigt och med alla driftproblem.

Här i Växjö anlitar man också en entreprenör innan beslut har tagits. Var har den fria konkurrensen tagit vägen som borgerligheten värnar om? Min fråga går till Socialdemokraterna: Finns det politisk enighet inom partiet att stoppa ett nybygge? Jag föreslår som många andra att på valdagen 2022 samtidigt rösta om lasarettsbygget i Räppe.

Jonny Bergstrand

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Läs mer