Annons

Sänk drivmedelspriserna!

2016 kostade bensinen 13,20 kronor/litern och dieseln 13,65 kronor/litern. 2021 kostar bensinen 20,01 kronor/litern och dieseln 19,07 kronor/litern. Hur ska detta sluta?
Insändare • Publicerad 11 december 2021
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Harry Nilsson tycker att priset på diesel och bensin är för högt.
Harry Nilsson tycker att priset på diesel och bensin är för högt.Foto: Michel Euler

Om drivmedlet blir dyrare kommer lönerna att behövas höjas. Det innebär att man kommer att behöva jobba mer. Bönderna kommer att behöva höja priserna på det de ska sälja på grund av drivmedelspriserna. Bönder är vår grund så varför ska vi straffa dem? Matvaror kommer att bli dyrare. Alla företag som är beroende av drivmedel kommer inte att få in lika mycket i kassan och lönerna där minskar.

Eftersom priserna inte sjunker blir det dyrare med buss och folk kommer inte kunna köra eller ta sig mellan olika ställen. Är allt detta för att för att alla ska bo i städerna och ta åkermark från bönderna och bygga lägenheter?

Annons

Ska detta hjälpa miljön ska vi nog inte följa alternativet att man ska ha en elbil. För jag tycker att man kan se i längden att det är bra men vart ska de ta vägen när de skrotas? Ska man ha specialskrotar och vart ska batterierna ta vägen?

När man krockar med en elbil är det som en bomb och elden blir svår att släcka. Avfallen vid en sådan kollision är nog inte speciellt bra för miljön.

Harry Nilsson

Annons
Annons
Annons
Annons