Annons

Se verkligheten i Araby

Politiker i Växjö, det är dags att vakna och se verkligheten i Araby. Det har gjorts stora satsningar på Araby, framför allt ekonomiskt, ombyggnad av skolan, Araby Park Arena, Arabyparken med lek och blomsterodlingar med mera.
Insändare • Publicerad 6 augusti 2014
Foto: 

Men, har politikerna lyssnat och tagit till sig vad barn och ungdomar vill?

Det har i flera år varit önskemål om en fritidsgård, det har för många år sedan funnits en på Tallgården som blev nerlagd på grund av annan verksamhet. Vad beror all skadegörelse på? Brist på sysselsättning?

Annons

Skapa en fritidsgård som är öppen året om inte bara när skolorna är igång.

Låt ungdomarna vara delaktiga, ta del i arbetet, komma med idéer, hjälpa till med att iordningställa gården. Helt enkelt att få vara med och bestämma, som det är nu så är det politiker och tjänstemän som tror sig veta var det bästa för ungdomarna är.

Jag är övertygad om att skadegörelsen skulle minska om ungdomarna får en meningsfull sysselsättning och en tillhörighet. Nu finns det ett förslag på att bygga en

Bazargata, tanken är god men återigen är det detta invånarna på Araby vill?

En uppmaning till politiker och tjänstemän, lyssna på de boende, ungdomarna och barnen på Araby, ta till er vad de säger och vill så är jag övertygad om att vi får ett lugnt och trivsamt Araby.

En som lyssnar

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons