Annons

Skolans mat, är den verkligen så bra?

I dag har vi ett problem som jag och många andra av mina kompisar faktiskt lider av. Skolans mat är inte bra för oss barn, det är sällan som vi äter en full måltid och faktiskt blir mätta. Ofta tar vi en potatis eller ett knäckebröd för att få i oss något.
Insändare • Publicerad 11 december 2021
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
"Mer vanlig och redig mat i skolan”, efterlyser ”A.T. i femman”.
"Mer vanlig och redig mat i skolan”, efterlyser ”A.T. i femman”.Foto: Pontus Lundahl/TT

Detta är inte bra för oss, när vi inte äter en ordentlig måltid så orkar vi inte jobba så mycket som vi vill i skolan och när man inte gör det så börjar lärarna fråga varför vi inte är pigga och glada och gör våra uppgifter, men hur ska vi kunna det när vi är hungriga och känner oss orkeslösa?

Jag förstår att maten ska anpassas till oss men som det är nu så gör den inte det. Lärarna berättar hur mycket de tycker om maten men man får inte glömma att det skiljer 20–30 år mellan oss barn och lärare. Något som vi barn eftersöker är mer vanligt ris, köttbullar, köttfärssås som inte är soyafärs och så vidare.

Annons

Sammanfattningsvis tycker jag att vi ska mer vanlig och redig mat i skolan, då är vi pigga och växer som vi ska. Då skulle vi även vara så aktiva på lektionerna att lärarna skulle bli chockade av vad vi skulle åstadkomma. Så man kan säga att om vi får bättre mat i skolan, mår vi barn bättre och då är lärarna glada och när lärarna är glada så är rektorn nöjd med deras arbete och då vinner ju alla på skolan på det.

Bättre mat i skolan = glada barn, glada lärare, och stolt rektor!

A.T. i femman

Annons
Annons
Annons
Annons