Annons

Skrämmande om korttidsplatser

Det är skrämmande att läsa, i Smålandsposten­ lördagen den 9 augusti, att Alvesta kommun nu ska köpa korttidsplatser på Ljungby lasarett till färdigbehandlade personer från Alvesta kommun men som inte kan beredas plats i sin hemkommun.
Insändare • Publicerad 13 augusti 2014

Detta på grund av att det inte finns tillräckligt med sådana platser inom kommunen. Det handlar för det mesta om äldre personer. Närstående ska inte behöva köra/åka flera mil för att kunna hälsa på sina anhöriga.

Det är samhällets skyldighet att erbjuda vård och omsorg av god kvalité. Ingen ska behöva tvivla på att vården och omsorgen finns på hemmaplan när man behöver den. Det är märkligt att det funnits pengar till att hyra korttidsplatser på andra orter liksom för att betala platser på Växjö lasarett och i framtiden på Ljungby lasarett men att ordna till korttidsplatser i egna kommunen finns inte resurser till.

Annons

Nu måste högermajoriteten i Alvesta kommun ta de här äldrefrågorna på allvar och ordna korttidsplatser på hemmaplan. Det har försummats alldeles för länge! De äldre ska inte behöva bo på Ljungby lasarett eller som det blir efter årsskiftet, i provisoriska paviljonger vid Högåsen.

Sten OB Nilsson

Ordförande PRO Alvesta

Ordförande PRO Alvesta Samorganisation

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons