GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Stöd inte skattefusket på torghandeln i Växjö

Stora handlare som inte har kassaapparat, inte tar bankkort med mera, som delat upp sig i flera mindre firmor för att slippa undan så mycket skatt och moms som möjligt, står och säljer sina varor superbilligt under samma tak nu under högsäsong på torget i Växjö.
Teo Eklund menar att det föregår skattefusk på torghandeln i Växjö.
Teo Eklund menar att det föregår skattefusk på torghandeln i Växjö.
Foto: Andreas Hillergren/TT
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Det skapar en oseriös konkurrens då vi andra betalar skatt, moms med mera. Växjö kommun, Skatteverket och Polisen är väl insatta i problemet utan att göra något. Allt detta missgynnar även butikerna i centrum, då inte de heller kan konkurrera på lika villkor.

Det måste ju vara viktigt i en kommun att det är en seriös handel.

Som kund kan du hjälpa till genom att begära kvitto, och tänk efter en gång extra om det är väldigt mycket billigare hos någon handlare än hos de andra.

Teo Eklund, torghandlare Växjö

"Som kund kan du hjälpa till genom att begära kvitto, och tänk efter en gång extra om det är väldigt mycket billigare hos någon handlare än hos de andra."

Läs mer