Annons

Stötta den nya regeringen

Apropå debatten kring biskop Modéus uttalanden om bristen på kristna värderingar i Tidöavtalet.
Insändare • Publicerad 9 december 2022
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Statsminister Ulf Kristersson (M), Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch (KD) och i bakgrunden Liberalernas partiledare Johan Pehrson (L).
Statsminister Ulf Kristersson (M), Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch (KD) och i bakgrunden Liberalernas partiledare Johan Pehrson (L).Foto: Stefan Jerrevång / TT

Jag tror att majoriteten av befolkningen i Sverige tycker genuint synd om alla dem som lider i världen, inte minst gör kriget i Ukraina många människor förtvivlade, men för balansens skull bör man också tänka på dem som bor inom landets gränser.

Tycker verkligen biskopen att de 50 procent om röstade på partierna som nu utarbetat Tidöavtalet saknar kristna värderingar? Jag älskar Jesus och har röstat på ett borgerligt parti, så då skulle jag vara en av dem som saknar dessa värderingar. Det känns kränkande att karakteriseras på det viset.

Annons

Det står i Bibeln att det är lika svårt för en rik att ta sig in i himlen som en kamel att ta sig igenom ett nålsöga. Det är inte många som kan leva upp till den nivån av rättfärdighet. Lite ödmjukhet vore på sin plats även för kyrkans företrädare.

I stället för att peka ut den nya regeringen och ifrågasätta deras värderingar borde man stödja den. Den är demokratiskt vald och behöver ett enat land bakom sig för att få bukt med de problem som landet Sverige har i dag.

Agneta Eneling

Annons
Annons
Annons
Annons