Annons

Svårt att hämta och lämna tågresenärer

 Jag är en av dem som ganska ofta har anledning att lämna eller hämta familjemedlemmar som åker tåg, men detta har blivit en alltmer frustrerande upplevelse.
Insändare • Publicerad 17 oktober 2012

 Jag är en av dem som ganska ofta har anledning att lämna eller hämta familjemedlemmar som åker tåg, men detta har blivit en alltmer frustrerande upplevelse.

För ett antal år sedan gick det ganska smidigt därför att det fanns gott om parkeringsplatser där man som privatperson snabbt och lätt kunde ställa bilen några minuter och vänta in tåget, gå ut och kolla eventuella förseningar, stiga ur, hjälpa till med bagaget och till och med ibland följa med ut på perrongen – allt som väl får ses som normala företeelser i samband med tågresor.

Annons

Sedan fick taxi ta över en större del av parkeringsplatserna och det blev betydligt svårare att hämta och lämna tågpassagerare.

Jag har fått skäll av taxiförare, jag har blockerats av andra privatbilar eller själv i min tur blockerat bilar. Jag har fått böter för att jag lämnat bilen på taxis utrymme och gått ut på perrongen med bagaget.

Ofta är det mörkt eller regnigt och sikten dålig, speciellt om man inte kan stiga ur bilen för att kolla. Situationen var ofta irriterande och man hoppades att kommunen snart skulle se till att en förbättring genomfördes för oss vanliga hämtare/lämnare.

Men vad händer? Jo, en dag när jag kom för att hämta så var det ännu värre.

Nu har taxi hela utrymmet och vi andra har fått ett fåtal platser längs med gatan i endast en riktning. Jag kommer från ”fel” håll och måste alltså köra och vända någonstans först, men inte finns det mer plats när jag kommer tillbaka. Alla platser har varit upptagna utom en gång då det fanns en ficka som jag efter att ha blockerat trafiken ändå inte lyckades komma in ordentligt i.

Hur har man tänkt? Eller har man tänkt över huvud taget? Menar man att alla ska ta taxi?

Om det finns en järnvägsstation så måste man väl begripa att en del passagerare kommer att lämnas och hämtas med privata bilar.

Se till att detta blir en snabb och lätt procedur!

TRÖTT PÅ STATIONSELÄNDET!

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons