GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Sverige bör lämna EU – ja till Svexit

EU:s inflytande över de små medlemsländerna ökar för varje år och rör allt fler frågor. Samtidigt blir, enligt en färsk rapport, regeringens intresse för att genom remisser med mera fråga efter medborgarnas åsikter i samband med införande av nya EU-direktiv allt mindre.
Insändare • Publicerad 15 oktober 2021
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

EU:s konkurrensregler och regler för upphandling, kraven på minskad offentlig sektor som leder till slimmade organisationer utan marginaler, till exempel inom vård och omsorg, skapar ett dåligt klimat för den offentliga sektorns verksamhet.

Sverige har förlorat sin självständiga utrikespolitik och är på väg in i EU:s försvarsunion Pesco.

Sveriges självförsörjningsgrad är mycket låg som en effekt av att all jordbruksproduktion underordnas EU:s jordbruksmarknad.

Sveriges möjlighet att föra en självständig klimatpolitik är starkt begränsad då EU:s konkurrensregler förbjuder extra stöd till nya energisystem.

Sverige saknar även egen självständighet att aktivt gå in och stötta allmännyttigt bostadsbyggande.

EU:s krav på nedbantad statlig sektor får staten att tveka eller avstå från nödvändiga investeringar i förnyat järnvägsnät.

Med ett allt mer överstatligt EU som bara intresserar sig för att bygga upp en stark centralmakt och en kommande militärunion med tillhörande stormaktspolitik kan vi bara se en enda utväg:

Sverige måste lämna EU för att värna demokratin.

Folkrörelsen Nej till EU Växjö, genom Carin Lindberg

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.