Annons

Tröttnat på att se hockey på tv

Ishockey är en fantastisk sport, många underbara stunder framför tv-apparaten med Tre Kronor har det blivit genom åren. Men nu har jag gett upp. Jag har tröttnat att se hockey på tv.
Insändare • Publicerad 30 december 2010

Ishockey är en fantastisk sport, många underbara stunder framför tv-apparaten med Tre Kronor har det blivit genom åren. Fantasiska profiler har vi sett, Nisse Nilsson, Sven Tumba, Honken, Sura-Pelle och senare många andra. Högtidsstunder har det varit, även om inte alltid resultatet har varit till belåtenhet. En del VM-medaljer har det också blivit.

Men nu har jag gett upp. Jag har tröttnat att se hockey på tv. Försöker ta del av spelet, senast nu i dagarna en internationell turnering i Ryssland, jag försöker hänga med. Men blir så inihelsike frustrerad av den här fruktansvärda reklamen! Inte nog med att den finns på sargen, på senare tid har den brett ut sej som en amöba på själva isen. En fruktansvärd styggelse och väldigt spelförstörande, enligt min mening, själva spelets mening går förlorad, det går inte att se en snygg dragning eller fint på grund av all reklam.

Annons

Det är så störande! Apropå: måste våra spelare ( då talar jag inte om Tre Kronor) vara så behängda med allsköns reklam, från isterband till leverpastej och allehanda pellejönserier ? Vi ser ju inte snart vilken ort de representera på grund av all reklam ! Kollar naturligvis på ishockeyinslag från spelets upphov: Kanada. Där finns ingen reklam på isen i resp. försvars- eller anfallszon, inte heller är spelarnas dräkter belamrade med reklam. Lär av det; snyggt och prydligt är det, det går att följa spelet på ett bra sätt ! För övrigt försöker jag i möjligaste mån undvika de varunamn som finns på isen när jag har tillfälle att välja ...

Lasse Åby

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons