Annons

Trump drog ner rullgardinen igen för USA

För många år sedan, kanske fram till mitten av 1960-talet, var USA drömlandet för många. Ett land som var framåt i allas ögon och något att drömma om och se upp till.
Insändare • Publicerad 13 november 2020
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Magnus Lo tycker inte att Donald Trump gjort något vidare som jobb som USA:s president.
Magnus Lo tycker inte att Donald Trump gjort något vidare som jobb som USA:s president.Foto: Patrick Semansky

Sen kom Vietnamkriget och USA blev för många ett land att avsky för sin inblandning.

Därefter kom några relativt bra år för USA sett ur världens ögon, något som kulminerade med Barack Obama där mänskligheten äntligen återfick tron på att USA kanske trots allt hade lite medmänsklighet och brydde sig om både världen, mänskligheten, klimatet, orättvisor och ojämlikhet.

Annons

Men sen kom Trump och rullgardinen drogs ner igen.

Inte i modern tid har väl någonsin en ledare i ett land som säger sig vara "The Greatest" haft en så usel ledare som tillintetgör all form av solidaritet, mänsklighet, jämlikhet och i stället konspirerar och verkar misstro alla utom religiösa högerfalanger, vapenälskare, rasister, abortmotståndare och alla andra som tror att socialism är detsamma som kommunism och att alla andra i världen ljuger, bedrar och gör allt för att amerikaner ska ha ett livslångt lidande?

En president som inte verkar litar på sitt eget lands lagar och bestämmelser, en president som misstänkliggör det som inte gynnar honom, en president som sprider lögner och halvsanningar via Twitter, en president som uttalar hot mot media och andra stater, en president som vägrar offentliggöra sina deklarationer, en president som säger sig tro på gud och vara religiös men som inte kan nämna några bibelcitat?

En president som vill, precis som vilken diktatur eller bananrepublik som helst, styra över röstning och valresultat.

Hur trovärdig är den presidenten?

Inte ens säkert att Biden kan rätta upp den skutan.

Vad är egentligen skillnaden mellan Trump, Putin, Lukasjenko, Kim-Jong Un, Erdogan och Xi Jinping? Ingen skulle jag vilja säga. Alla älskar makten mer än folket.

Hela världen skrattar med skräckblandning åt USA, men det tycks de inte förstå? Men hela världen kommer att påverkas oavsett valresultat.

Magnus Lo

”Inte i modern tid har väl någonsin en ledare i ett land som säger sig vara "The Greatest" haft en så usel ledare.”
Annons
Annons
Annons
Annons