GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Uppvidingepolitikerna gör återigen bort sig

Enligt Smålandsposten den 8/11 håller Uppvidinge kommun på att ta fram ett etiskt regelverk för förtroendevalda. Bevisligen finns det ett behov eftersom förslaget kommer från politikerna själva.
Insändare • Publicerad 24 november 2021
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Uppvidinge kommunhus.
Uppvidinge kommunhus.Foto: Charlotte Stjernkvist

De 17 olika punkter som anges kan däremot ses som självklara för en normal vuxen människa. Hade det gällt barn så hade det varit okej, men nu gäller det förtroendevalda i kommunfullmäktige. Exempel på två punkter:

1. Det borde vara självklart att man ska följa lagar och bestämmelser.

2. Att man som politiker är påläst och insatt i ett ärende innan man går till beslut?

Detta säger en hel del om kompetensen på dem som sitter i fullmäktige i dag. Den låga kompetensen har tyvärr drabbat oss Uppvidingebor i många avseenden tidigare, till exempel äldreomsorgen, skolan, och så vidare.

Att det finns svågerpolitik och stort egenintresse bland några ledamöter är mycket välkänt sedan tidigare, vilket man nu eventuellt kan hoppas blir bättre.

Uppvidingebo

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.