Annons

Ursäkta röran – vem ska städa upp?

Vem ska städa upp i röran som kommunpolitikerna själva har skapat? När assimilationsproblematiken nu når upp till ytan i ort efter ort, kan politikerna inte snabbt nog lägga över ansvaret på någon annan.
Insändare • Publicerad 5 augusti 2014

Tidigare i år författade kommunalråden Bo Frank (M), Per Schöldberg (C) och Charlotta Svanberg (S) ett gemensamt brev till länspolismästaren angående den invandrardominerade stadsdelen Araby. Enligt kommunalråden är kriminaliteten i området alarmerande. De efterlyser förebyggande, relationsskapande polisnärvaro i området. Nu vill de veta vad polisen tänker göra och planerar att göra för att möta den problematik som kommunledningen lyfter fram. Inte minst under sommaren när polisen drar ner på sin närvaro.

Begrunda dessa ord: Nu vill de veta vad polisen tänker göra åt de problem politikerna själva har skapat med en ansvarslös invandringspolitik som saknar reella assimileringsåtgärder. Har det slagit Bo Frank att vi kanske inte hade behövt en större polisnärvaro om vi inte hade haft en hel stadsdel där integrationen har misslyckats kapitalt? Människor som känner sig utanför samhället kommer att bete sig därefter.

Annons

Att lägga över ansvaret på länspolisen när det i själva verket handlar om politiska felbeslut är feg utväg. Betänk dessutom att det är kommunalrådens egna partier som bidragit till att polismyndigheten inte har tillräckligt med resurser för att kunna genomföra polisarbetet. SD är idag det enda parti som i statsbudgeten har avsatt medel för ett ökat antal poliser.

Hur många av politikerna i Växjö bor i Araby? Jag skulle gissa på ingen. Det är dags för kommunalråden att städa upp sin egen röra!

Ellen Franzen (SD)

Kandidat till kommunfullmäktige i Växjö

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons