GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Var ska jag parkera bilen?

Insändare • Publicerad 1 september 2020
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Tydligen har jag varken modern smartphone eller andra tekniska manicker för att klara mig i det växande digitala samhället. Var kan jag parkera bilen och betala avgiften med Sveriges eget förträffliga betalsystem, kontanter? Jo, svarar experten, det finns an app för sådant! Ha!

Dags för kommunen att måla upp ett flertal k-märkta parkeringsplatser, alltså 'k' för kontanter, i likhet med handikapplatser. Biljettmaskinen i området ska endast ta emot kontanter. De yngre och ungdomarna upp till 60 år, ska i stället leta upp en p-plats med digital betalning. Annars blir det böter – i kontanter, så klart.

Ängslig 75-årig bilist

Signaturen ”Ängslig 75-årig bilist” är trött på avsaknaden av möjligheten att betala med kontanter.
Signaturen ”Ängslig 75-årig bilist” är trött på avsaknaden av möjligheten att betala med kontanter.Foto: Fredrik Sandberg/TT
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.