Annons

Växjö kommuns svar på Roosevelts New Deal

Jag har undrat, i mitt stilla sinne, hur vissa är kvalificerade för planerande uppgifter vid Tekniska Förvaltningen i Växjö kommun. I början av våren sopades alla gång- och cykelbanor snabbt och fint fria från grus. Men döm om min förvåning när, efter en kort tid, allt grus på sidorna sopades in på gång- och cykelvägen igen för att sedan bli liggande kvar.
Insändare • Publicerad 6 maj 2021
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Genom att sopa fram och tillbaka håller man ju sysselsättningen uppe på en hög nivå i kommunen”, skriver Christer Thureson.
”Genom att sopa fram och tillbaka håller man ju sysselsättningen uppe på en hög nivå i kommunen”, skriver Christer Thureson.Foto: Lise Åserud

Tillbaka på ruta ett alltså. Men plötsligt förstod jag. Detta är Växjö kommuns svar på Roosevelts New Deal. Genom att sopa fram och tillbaka håller man ju sysselsättningen uppe på en hög nivå i kommunen. Då vill jag gärna bidra med ytterligare ett exempel.

I stället för att Europas grönaste stad blåser bort höstlöven med bullriga, bensindrivna lövblåsare kan man kratta ihop dem för hand. Då går det åt ännu fler anställda.

Annons

Men planeringen är tyvärr inte helt entydig. När det handlar om snöröjning tycker samma förvaltning att det är helt i sin ordning att köra upp snön på trottoarerna för att sedan låta respektive fastighetsägare själv rensa gångbanan. Inte bra, detta är gratisarbete för kommunen och ökar därför inte sysselsättningsgraden.

Christer Thureson

”I stället för att Europas grönaste stad blåser bort höstlöven med bullriga, bensindrivna lövblåsare kan man kratta ihop dem för hand. Då går det åt ännu fler anställda.”
Annons
Annons
Annons
Annons