Annons

Vi vill inte ha en ny skola i Älghult – vi vill ha legitimerade lärare!

Det verkar vara någon form av storhetsvansinne som slagit slint där man tror att Uppvidinge kommun har ett behov av två högstadieskolor. Ett 100-tal elever börjar i varje årskull som skulle få plats på en skola. Så varför ska ni slösa bort våra skattepengar på att driva flera skolor när vi inte behöver det?
Insändare • Publicerad 1 mars 2023
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Sluta spä på de gamla sanningarna om att alla måste ha allt och avundsjuka mellan kommundelarna. Vi har växt upp, vi har förstått problemet och vill ha kvalitet framför kvantitet, skriver signaturenFoto: Henrik Montgomery/TT

Det är svårt att locka behörig personal till Uppvidinge överlag och att få de till Älghult är nästan omöjligt. Många ser istället våra skolor som en språngbräda till ett lönelyft och återvänder till sina hemorter så fort de får chansen. Det blir inte närmare för personalen att pendla in till Älghult för att skolan är nybyggd och politikerna verkar helt ha missat vad vi föräldrar och elever egentligen behöver och värdesätter.

– Vi vill ge våra barn den bästa starten inför framtiden och den bästa möjliga skolan.

Annons

Just nu springer politikerna från SD, KD, LPO och till och med V efter den som viftar med mest pengar utan tänka på varken konsekvenser, möjligheter eller vad invånarna faktiskt vill ha. Det är våra skattepengar som ni slösar med för att fortsätta drifta en skola som redan kämpar för att locka personal och dit de flesta elever ändå måste pendla. Det är lärarbrist i hela landet, så vi slösar inte bara med våra, utan hela landets resurser när vi tror att vi ska kunna fylla två skolor med speciallärare.

Bygg ett högstadium i Åseda eller i Lenhovda dit personalen faktiskt kan tänka sig pendla och gör det till en plats där eleverna vill vara, även efter lektionstid för att skapa en bättre gemenskap. Sluta spä på de gamla sanningarna om att alla måste ha allt och avundsjuka mellan kommundelarna. Vi har växt upp, vi har förstått problemet och vill ha kvalitet framför kvantitet!

Lenhovdabo

”Bygg ett högstadium i Åseda eller i Lenhovda dit personalen faktiskt kan tänka sig pendla och gör det till en plats där eleverna vill vara, även efter lektionstid för att skapa en bättre gemenskap.”
Annons
Annons
Annons
Annons