Annons

Vilken hastighet gäller i Älmhult?

Insändare • Publicerad 4 december 2010

När man åker runt i Älmhults centrum kan man bli något förvirrad kring vilken hastighet som gäller nu när man skyltat om. Kommer man på norra infarten via Danska vägen får man besked om att 50 kilometer i timmen gäller i centrum. Kommer man däremot in i centrum från söder, men ändå in på Södra Esplanaden, får man besked om att hastigheten som gäller är 40 km/tim.

På samma sätt om man kommer in i centrum från väster via viadukten. Då får man besked om att 50 km/tim gäller. Kör man däremot in i centrum via Torngatan är beskedet 40 km/tim. Kör man in via Östergatan så gäller 50 km/tim.

Annons

Jag inser att denna beskrivning känns riktigt rörig men jag kan lova att det är inget emot vad det känns när man åker runt i Älmhult. Min enkla fråga är: Är det en förvirrad kommunalt anställd som ansvarar för denna röra eller är det en lika förvirrad, men statligt anställd på Trafikverket som lyckats röra till det?

Lars Wegendal

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons