GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Vindkraftens bygdepeng

Foto: 

Det fanns en kejsare i Afrika som kastade ut slantar från sin limousin för att muta befolkningen till underkastelse. I Sverige kallar vi förfarandet och mutan för bygdepeng och den tas från avgifter och skatter vi själva tidigare betalat in till det politiska etablisemanget. Ty den olönsamma vindkraften genererar knappast el och absolut inte någon riktig vinst utan, skulle man kunna kalla det, subvensionsöverskott. Bygdepengen är en muta som avses kompensera olägenheterna för de utsatta samt dämpa stridviljan hos folk med sunt förnuft.

Är man intresserad kan man läsa om vad vindkraften ställer till med genom att söka på Vindkraft naturlandskap blir industrilandskap.

Dacke, var är Du?

LARS CARLSSON

Urshult

Läs mer