Jenzas jularevben
Lade just ut receptet på mina smarriga julrevben på Facebook, men eftersom det bara är mina vänner där som kan läsa det så tänkte jag att vaffan, jag lägger ut det här på bloggen också. Så här kommer det:
Smaska ner så mycket tunna revben du har i en stor gryta eller nåt. Häll över julmust så att det täcker revbenen helt. Låt stå och dra kallt som fan i en dag eller två. Förkoka sedan revbenen i julmusten, som du först kryddar med kryddpeppar, salt och en skivad lök. Koka dem så att de bara precis blir färdiga.
Vispa ihop marinaden under tiden. Till 2 kg revben behöver du:
1 dl råsocker
1 ? dl flytande honung
? dl balsamvinäger
5 vitlöksklyftor
5 msk worcestershiresås
1 msk salt
2 till 3 tsk tabasco
5 cm ingefära (riven)
4 msk dijonsenap eller ännu hellre Västervikssenap. Man kan även byta ut honungen mot mörk sirap, men ta då lite mindre råsocker.
Pensla på smörjan på de kokta revbenen och låt stå och dra kallt över natten. Griljera sedan revbenen i ugnen eller på grill tills de fått schysst färg. Svingott.
Nästa år tänkte jag testa att byta ut julmusten mot glögg. Det kan bli gott det också.