Annons

Skott mot lägenhet i Berga – klassas som mordförsök

Sent på söndagskvällen besköts en lägenhet i Kalmar.
– Vi har konstaterat att det varit en skottlossning, säger Jimmy Modin, presstalesperson vid polisen i region syd.
Polisen har inga uppgifter om att personer skadats.
Kalmar • Publicerad 8 januari 2023 • Uppdaterad 9 januari 2023
Polisen sökte med hund innanför avspärrningarna.Foto: David Isefjord

Larmet om skottlossning vid Borgavägen kom klockan 22.39 och polis skickades till platsen. Där kunde patrullerna konstatera att en lägenhet beskjutits.

– Vi är på plats och arbetar där. Vi pratar fortfarande med eventuella vittnen. Vi kommer också att jobba med en specialsökhund där under natten. Vi får se om vi kan göra några fynd, säger Jimmy Modin strax före midnatt mot måndagen.

Här saknas innehåll

Annons

Barometerns reporter på plats berättar att vittnen hört två snabba skott. Men det vill polisen inte bekräfta inledningsvis.

– Vi går inte in på de detaljerna nu. Vi har fortfarande personer som kan vara vittnen till det och vi vill prata med dem utan att färga deras vittnesbilder, säger Modin.

Polisen spärrade av ett område vid brottsplatsen.Foto: David Isefjord
En polisinsats pågick i Berga sent på söndagskvällen.Foto: David Isefjord

Ingen person ska ha skadats fysiskt vid händelsen, uppger polisen.

Brottsplatsen spärrades av och på söndagskvällen och natten mot måndagen genomförde polisen flera olika utredningsåtgärder.

– Vi har haft specialsökhund på plats. Det brukar vi ha i den här typen av ärenden. Det handlar bland annat om att försöka hitta tomhylsor eller annat som har med det här att göra. Vi har även hört personer i området, vittnen, sedan exakt hur mycket som kommit fram där kan jag inte svara på. Sedan har vi genomfört person- och fordonskontroller, säger Evelina Olsson, presstalesperson på polisens ledningscentral i Malmö.

Avspärrningarna hävdes vid 04-tiden.

– I nuläget har vi ingen misstänkt eller frihetsberövad i ärendet.

Vad händer nu?

– Vi ser till att sammanställa de uppgifter som framkommit under natten och att höra den drabbade familjen också – i fall de vet varför just de har blivit utsatta och för att se om det finns någon form av hotbild mot dem.

Ärendet rubriceras som försök till mord och grovt vapenbrott.

Ett, vad det ser ut som, kulhål, i fönsterrutan på lägenheten.Foto: Privat
Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
David IsefjordSkicka e-post
Jonatan NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons