Annons
Nyheter

En annorlunda utställning

I restaurang PM & Vänners gipstak hänger just nu både stolar, gunghästar, en lampa och textiler. Utställningen Småland’s Finest/Design ... Helt uppåt väggarna är startskott för restaurangens 20-årsjubileum.
Nyheter • Publicerad 13 januari 2012
1. Tunna vajrar hindrar att stolarna trillar ner på matgästerna. 2. Längst fram hänger Carl-Oscar Karlssons ljusblå stol Tolvan, och bakom hänger David Ericssons stol Stolen. 3. Nina Skoglund Giacomelli är curator för utställningen.
1. Tunna vajrar hindrar att stolarna trillar ner på matgästerna. 2. Längst fram hänger Carl-Oscar Karlssons ljusblå stol Tolvan, och bakom hänger David Ericssons stol Stolen. 3. Nina Skoglund Giacomelli är curator för utställningen.Foto: Lars-Göran Rydqvist
Foto: 
Foto: 

Formgivarna Lisa Bengtsson, Jangir Maddadi, David Ericsson, Niklas Bonnevier, Carl-Oscar Karlsson och David Öster har alla koppling till Småland och visar sina verk i ett annorlunda format.

– Det finns inte mycket väggar och utställningen måste fungera med den vanliga verksamheten. Taket är en naturlig plats, säger Nina Skoglund Giacomelli som är curator för utställningen.

Annons

Hon utgick från formgivarnas gemensamma nämnare Småland som symboliseras av en smålandsmyllra med fjärilar. Fjärilarna klättrar längs väggen upp i taket, där de sammanstrålar med möblerna. Tanken är att precis som fjärilarna utvecklas, är även formgivarna under en ständig process.

– Pappret som fjärilarna är tillverkade av symboliserar även alster av verk från formgivarna som inte är genomförda, men möjliga, säger hon.

För henne var det spännande och givande att arrangera i taket.

– Det jag tycker är så roligt med projektet är att man tar en plats dit folk ändå går och använder den till något mer. Det breddar och tillgängliggör designen, att man inte behöver gå någonstans för att titta på den.

Utställningen pågår till 4 februari.

Sofie Peterson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons