Annons
Nyheter

Med rätt snöskyffel blir arbetet lättare

Stockholm (TT Spektra)Vintrarna är snöfattiga numera, men när snön väl kommer är en effektiv snöskyffel eller snöraka bra att ha. Här testar vi tio modeller i olika storlekar och utföranden.
Nyheter • Publicerad 10 januari 2006

Med bra redskap blir snöröjningen lättare och roligare. Det finns många sätt att röja snö på. Den som har mycket snö varje vinter och stor yta att röja, bör satsa på en traktor eller annat motorredskap med snöblad. Men det är en dyr historia. Den som inte har så stora ytor, men ändå är lite bekväm, kanske väljer en motordriven snöslunga.

Vill man slippa att investera i dyra motorredskap är det emellertid handkraft som gäller. En snösläde rekommenderas då för större ytor, den röjer brett och tar med sig mycket snö i det stora bladet. De flesta av oss har nog bara en mellanstor eller mindre yta att röja och då räcker en mindre snöraka långt.

Annons

Till sist har vi den klassiska, mindre snöskyffeln som framför allt är användbar runt trappor, entréer och infarter och som även går att skrapa bort is eller skyffla sand och grus med. Här testar vi tio modeller av rakor och skyfflar från fyra större tillverkare, som går att hitta på de flesta håll i landet.

Marcus Bergh

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons