Annons
Nyheter

51-årig man fälld för grova sexbrott

Fem års fängelse.
Det blev påföljden för den 51-årige man som under tio års tid våldtagit och misshandlat sin styvdotter. De första grova övergreppen inträffade när flickan bara var 12 år gammal. Mannen ska också betala 332 000 kronor i skadestånd.
Nyheter • Publicerad 22 augusti 2014

Det var när flickan blev tonåring som den nu 51-årige mannen började utnyttja henne sexuellt i familjens bostad i Uppvidinge kommun.

Först efter tio år av övergrepp kopplades Kronobergspolisen i april in på fallet.

Annons

51-åringen förde ett rent skräckregemente. Då mamman inte var hemma utsattes flickan för hot, misshandel och sexuella övergrepp. Hon ska som 15-åring ha blivit gravid men fick missfall. Vid tingsrättsförhandlingarna sa att hon lärde sig leva med övergreppen eftersom hon trodde det skulle vara så.

Händelserna som slutligen gjorde att polisen fick kännedom om vad som pågick inträffade den 21 april i år. 51-åringen ringde först och ville ha sex, senare försökte han på plats i styvdotterns bostad i en annan del av länet tvinga henne till samlag genom dödshot och stryptag.

Tre dagar senare anhölls 51-åringen och har sedan dess suttit frihetsberövad.

51-åringen förnekade hela tiden anklagelserna. Men tingsrätten bedömde flickans och vittnenas berättelser som samstämmiga och trovärdiga.

Växjö tingsrätt fällde 51-åringen på följande åtalspunkter: misshandel, olaga hot, sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning, våldtäkt mot barn, sexuellt utnyttjande av underårig, försök till våldtäkt samt sexuellt ofredande.

Stefan Fehrm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons