Annons
Nyheter

Bröt sig in hos förra grannen - avslöjades av sonen i huset

31-åringen avslöjades mitt under pågående inbrott.
Och blev igenkänd direkt.
För han har tidigare bott i närheten av huset som han bröt sig in i.
Nyheter • Publicerad 9 oktober 2012

31-åringen greps i helgen efter att ha varit anhållen i sin frånvaro och i måndags häktades han av Växjö tingsrätt. Han är på sannolika skäl misstänkt för grov stöld och försök till misshandel i samband med ett inbrott i Hamnedatrakten den 24 september.

Enligt uppgift stals cirka 20 000 kronor och smycken vid inbrottet. 31-åringen och ytterligare en man som fanns i huset hade hunnit få upp ett vapenskåp. Men de fick inte med sig några vapen eftersom de blev avslöjade av sonen i huset.

Annons

Han kom hem vid tvåtiden på dagen och reagerade på att ytterdörren var olåst. När han kom in i huset upptäckte han de två inbrottstjuvarna. De sprang därifrån men han hade tillgång till bil och körde ifatt dem. De blev hotfulla och slog mot bilen och 31-åringen är därför även misstänkt för försök till misshandel.

31-åringen blev igenkänd eftersom han tidigare bott i trakten. Han har även arbetet i husägarens företag. Själv förnekar han brott.

Han är tidigare dömd för bland annat misshandel och försök till utpressning. I går eftermiddag hade ingen ytterligare person anhållits misstänkt för inblandning i inbrottet, enligt vakthavande befäl på Kronobergspolisen.

Lennart Ernstsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons