Annons
Nyheter

Chefer kan gå in som vårdpersonal

Chefer i Region Kronoberg med vårdutbildning föreslås jobba ”patientnära” under sommaren. Det föreslår Moderaterna som en åtgärd för att lösa den ansträngda bemanningssituationen.
Publicerad 9 maj 2016

Svårigheten att rekrytera personal har fått Region Kronoberg att erbjuda sina redan anställda sjuksköterskor mellan 5 000 och 8 000 kronor för varje extra arbetspass de är beredda ta under sommarmånaderna. Det berättade Smålandsposten i förra veckan.

Det är en i raden av åtgärder som regionen vidtagit för att försöka lösa sommarbemanningen. Och nu lanserar regionpolitikerna Roland Gustbée (M) och Thomas Ragnarsson (M) ytterligare en.

Annons

I en skrivelse till regionstyrelsen föreslår de att chefer och administratörer i regionen går in och jobbar minst 50 procent av sin arbetstid i patientnära arbete under de mest kritiska veckorna i sommar.

Enligt de två moderaterna finns det ett stort antal chefer och administratörer i regionen med sjukvårdsutbildning. Eftersom det är färre möten och dessutom uppehåll i utvecklingsarbeten och projekt under sommaren skulle de här personerna vara en resurs som kunde användas på ett bättre sätt, anser de.

”För att vi ska kunna säkerställa patientsäkerheten i sommar så behövs extraordinära åtgärder vidtas”, skriver de.

Andreas Westergren

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons