Annons
Nyheter

Efter stölden: Musikhuset gör ny cancerinsamling

Efter stölden från välgörenhetsgalan har Musikhuset startat en insamling för att få tillbaka pengarna.
– Det goda måste segra över det onda, säger Michael Ringdahl, samordnare på Musikhuset.
Nyheter • Publicerad 4 oktober 2012

Det var under måndagskvällen som välgörenhetskonserten arrangerad av Legion Booking & Events hölls på Musikhuset. Som Smålandsposten berättade i onsdagens tidning kom en rånare in och stal alla de insamlade pengarna. 3 500 kronor fick tjuven med sig – pengar som skulle ha gått till Bröstcancerföreningen Viktoria.

– Det här har väckt många reaktioner och det slog mig att vi måste göra något. Vi måste visa att vi inte ger oss, säger Michael Ringdahl, samordnare på Musikhuset.

Annons

Han har därför startat en insamling för att försöka få tillbaka pengarna som stulits. Lappar har satts upp och en kanna har ställts fram i fikarummet på Musikhuset.

– Bara att lägga en krona hjälper. Många bäckar små, säger Michael Ringdahl.

Och att få ihop lika mycket pengar som stulits gick snabbare än förväntat. Joakim Demiri som arrangerar galan berättar att han under onsdagen blivit nerringd av personer som velat hjälpa till.

– Kampsportföreningen Växjö Titans har startat en egen insamling och det är även en privatperson som vill vara anonym som har hört av sig och vill gå in och bidra med hela summan som vi förlorat. Man blir rörd till tårar, säger han.

Michelle Hallberg
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons